grenenhout van HOUTvakman.be

Grenen voor buiten bij HOUTvakman.be

Grenenhout voor buiten bestelt u – eenvoudig online – bij HOUTvakman.be, de online tuinhout specialist! Kiest u voor het voordelige (groen) geïmpregneerde, stoere zwarte, of het duurzame & mooie thermisch verduurzaamde grenenhout van HOUTvakman.be? We vertellen u graag iets meer over onze collectie grenen voor buiten!

Geïmpregneerd grenen. 

Voor constructieve buiten toepassingen wordt veelal gebruik gemaakt van (groen) geïmpregneerd grenen. Geïmpregneerd tuinhout staat bekend om haar optimale prijs/kwaliteit verhouding en kenmerkende groene kleurtint die na verloop van tijd zal vergrijzen. De vergrijzing van het verduurzaamde grenenhout is niet van invloed op de kwaliteit / levensduur. Ons grenen wordt drukpers geïmpregneerd, dit is een hoogwaardige impregnatie-methode, maar wel dient u rekening te houden met mogelijke (flinke) kleurverschillen binnen een houtproduct, evenals kleine groene stippen / vlekken.

De meeste mensen vinden dit vaak niet het meest “mooie” tuinhout, vandaar dat u bij HOUTvakman.be ook andere opties heeft. Zo bieden wij een gerichte collectie zwart grenenhout voor buiten met een moderne uitstraling + stoer accent. De zwarte grenen houten planken van HOUTvakman.be zijn bijv. erg populair voor schuttingen & poorten. 

Grenen of vuren?

Het is een vraag die vaak aan onze medewerkers gesteld wordt: Wat is nu precies het verschil tussen grenen en vuren? Voor binnen adviseren wij vuren, maar dan puur omdat onze collectie vuren voor binnen veel groter is. Voor buiten zijn de verschillen relatief klein en – voor in de tuin – zal het dan ook nauwelijks van elkaar verschillen. Geïmpregneerd vuren wordt door de meeste als “iets mooier” gezien, met name omdat grenen wat grotere kleurverschillen kan bevatten, evenals meer & duidelijkere “groene vlekken & stippen” door zoutvorming. Ook bevat grenen normaal gesproken meer en grotere (k)noesten. Op het gebied van bewerking & verwerking zijn de verschillen ook vrij klein, al is grenen iets taaier en grover. Conclusie: het verschil is vrij klein!