Het planten van de Taxus Baccata, waar moet ik op letten?

Voordat u start met het (aan) planten van uw mooie haag, lees dan eerst even onderstaande plantinformatie, zodat u zeker weet dat u lang kunt genieten van een mooie, groene haag! De juiste periode is eind september / begin oktober tot eind maart / begin april. In principe dus tijd genoeg voor het aanplanten van een taxushaag! Zorg er wel voor dat het niet vriest en op korte termijn ook niet meer zal gaan vriezen wanneer de haag geplant wordt.

Let er daarnaast op dat de grond vochtig is en vochtig blijft, maar zeker niet nat. De Taxus houdt niet van ‘natte voeten’. Weet u al waar u de haag wilt plaatsen? Een groot voordeel van de Taxus Baccata is het feit dat deze plant praktisch overal kan aarden. In de zon en/of schaduw, in kleigrond of zanderige grond, alles is mogelijk. Wanneer u de keuze heeft, adviseren wij de Taxus te plaatsen in de zon of halfschaduw. Ook is het belangrijk om te zorgen voor een goede waterafvoer, want zoals bovenstaand ook al eens benoemd, het moet niet te vochtig zijn, dit kan leiden tot wortelrot. Nog een belangrijke tip; Aangezien het een giftige plant betreft, moet de haag niet geplant worden op een plek waar de kans groot is dat dieren van de haag zullen eten. Meer weten over het planten van uw taxushaag of het planten uitbesteden? Ook Taxus planten bij TaxusTopper, vraag online een offerte aan! Wij zorgen ervoor dat u snel een gericht prijsvoorstel ontvangt voor de Taxus, alle benodigde meststoffen en het planten zelf!

Taxus Topper

Over TaxusTopper

TaxusTopper levert Taxus Baccata van topkwaliteit, tegen scherpe prijzen. Met een eigen kwekerij staan wij voor prachtige taxusplanten; Mooi, vol, dicht, diep groen en in de door u gewenste hoogte. Taxus Topper levert uw Taxus rechtstreeks vanuit onze eigen kwekerij tot aan uw voordeur. Al binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u uw bestelling aan huis. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om uw bestelling bij ons af te halen! Wilt u langskomen, bel dan even, dan weten we zeker dat we de tijd voor u kunnen nemen.