Draaidimmer vs touch dimmer: wat zijn de verschillen?

SSUCv3H4sIAAAAAAAACnRSPU/DMBDdkfgPkedGhDikLSMbEmxsiOFiH4lVx678UVRV/e/YcQweYMu9d3733l0utzdVRQawgpHH6hKrUAspvXUGnNAqwM1mxQ0qjqZETob2TQkgF04bAbIEB3BsUjBjAJWXMsLXhSTWgfMWbZy+QgwcjkEjgT8SyeJ7qqtMLGR4ESjyhmGKlno8k03BWj9E9lVYhlKCQu0tyXya+Y/gkxeSCzXauxdQfAZzsH8pPyuutfmVTB8fOT2MqNh5CVgENygRUvD31EoOXw7NXK4CPBe62MJJM5CxgRZKRyNYMFk8025azpSfMe2VM9ECyf6J1PoIg4wn+QyamPEJrA3tPOPFIBZ+Cj0Xc5R2S4BVlfBwuVjeU9rsu76jXbPf0fZht10b0rUnEXQWO1ko1OwgeBldRAcE+75pKRvqBnZD3SF2NWx7qCnSjnPW8mbbhsVfvwEAAP//AwCYScaxyAIAAA==

Draaidimmer vs touch dimmer: wat zijn de verschillen?

Wanneer je jouw lichten wilt dimmen, is het belangrijk om de juiste dimmer te kiezen. Hierbij heb je de keuze uit draaidimmers en touch dimmers. Beide hebben voor- en nadelen en het is belangrijk om de verschillen te kennen voordat je een keuze maakt. In dit artikel leggen we uit wat de verschillen zijn tussen een draaidimmer en een touch dimmer, zodat jij de beste dimmer voor jouw verlichting kunt kiezen.

1. Verschil in bediening

Een draaidimmer heeft een draaiknop waarmee je de helderheid van de lichten kan aanpassen. Dit zorgt ervoor dat je precies kan bepalen hoeveel je de lichten dimt. Met een touch dimmer kun je de helderheid aanpassen door simpelweg op de knop te tikken of vast te houden.

2. Uiterlijk

Dimmers zijn er in verschillende soorten en kleuren. Maar het belangrijkste verschil is natuurlijk dat een touch dimmer geen draaiknop heeft. Hierdoor heeft hij een mooi glad oppervlak en een strakke moderne uitstraling.

3. Geen slijtagedelen

Wil het bij een draaidimmer na verloop van tijd nog wel eens gebeuren dat de knop doldraait? Met een touch dimmer heb je daar geen last van. Deze heeft namelijk geen draaiende delen.

4. Schoonmaken

Toegegeven, het is een kleine moeite om de dimmer bij het schoonmaken even af te nemen. Maar een touch dimmer afnemen is toch net even iets makkelijker. Hier haal je gewoon even een doek overheen, terwijl je bij een draaidimmer toch over helemaal om de knop heen moet en er ook stof tussen de draaiende delen kan komen.

5. Kosten

Tot slot is het ook belangrijk om te kijken naar de kosten. Touch dimmers zijn doorgaans duurder dan draaidimmers. De reden is dat touch dimmers meer geavanceerde technologie bevatten en daarom iets duurder zijn.

Persoonlijke keuze

Zowel een touch dimmer als een draaidimmer doet waarvoor hij gemaakt is, het licht dimmen. Welke dimmer je kiest om meer sfeer in huis te krijgen, is daarom een persoonlijke keuze, die bepaald wordt door het kostenplaatje en welke stijl het beste bij je huis past.