Groene tegels buiten? Zo maak je ze weer mooi!

Groene tegels buiten? Zo maak je ze weer mooi!

Zo maak je groene tegels buiten weer mooi

Als er iets vervelend is na een lange en koude winter, dan zijn het wel tegels in de tuin met groene aanslag erop. Zodra de lente het toelaat qua zonnestralen en temperatuur, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk lekker in de tuin kunnen genieten. Dus hoe zorg je er dan voor dat die groene aanslag op je tegels buiten zo snel mogelijk weg is? Met onze tips uit dit blog kun je eenvoudig je groene tegels reinigen.

Gebruik schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn is een effectief middel als het op een boel verschillende soorten schoonmaakklusjes aankomt, waaronder het verwijderen van groene aanslag. Het fijne is dat het een goedkoop middel is en zo’n beetje iedereen heeft het wel in huis. Verdun wat schoonmaakazijn met wat water en verspreid het met een gieter over de groene tegels in je tuin. Laat het enkele dagen inwerken en borstel je tuintegels daarna eenvoudig schoon.

Pak de hogedrukspuit erbij

Als je er eentje tot je beschikking hebt, is dit misschien wel de leukste manier om groene tegels in je tuin te reinigen. Met de hogedrukspuit zie je de groene aanslag als sneeuw voor de zon verdwijnen. Zo heb je meteen resultaat van al je harde werk. Daarnaast gebruik je alleen maar water voor het schoonmaken. Dat is niet alleen beter voor je tegels, dat is ook nog eens beter voor het milieu.

Gooi er strooizout overheen

Je verwacht het misschien niet, maar groene aanslag op je tegels kun je met behulp van strooizout verwijderen. Zelfs keukenzout kan helpen met reinigen. Gebruik dit vooral op normale verhardingen zoals parkeerplaatsen, opritten of wandelpaden. Gebruik strooizout echter niet op gecoate tegels omdat hierdoor de toplaag aangetast wordt en de tegels hun kleur verliezen.

Meer tips

Wil je nog meer schoonmaaktips voor zowel huis als tuin? Bekijk dan zeker eens ons informatieve blog.