leren fauteuil

Maak van je leren fauteuil en duurzaam meubelstuk

Leren meubels geven je interieur een rijke uitstraling, maar ze eisen net iets meer liefdevol onderhoud dan stoffen meubelen. Vooral als je iemand bent die regelmatig de boel afstoft, de kieren van de meubelen stofzuigt en gemorste vloeistoffen direct afneemt is het belangrijk om de fabriekslabel goed te lezen en na te leven. Daar zul je waarschijnlijk op terug vinden dat je nooit chemicaliën of reinigingsmiddelen mag gebruiken die niet voor leer geschikt zijn

leren fauteuil

Leer vereist een specifieke aanpak

Wanneer je een leren fauteuil wil schoonvegen neem dan altijd een microvezeldoek. En maak van het schoonvegen je wekelijkse routine. Preventief afstoffen is nog altijd de beste reinigingsmethode. Is de stof hardnekkig en lastig af te nemen, maak de doek dan vochtig met gedestilleerd water, hier zitten namelijk geen kalkresten in wat je leer kan beschadigen.

Maak de microvezeldoek vochtig en niet kletsnat, zo voorkom je dat het water in het leer kan trekken. Gebruik nooit bij het afnemen een harde borstel, dit om krassen te voorkomen. Verwijder stof uit kieren en sleuven met een geschikt opzet hulpstuk voor de stofzuiger en ga daarmee voorzichtig te werk. Heb je de mogelijkheid om de kussens te verwijderen dan moet je dat zeker doen om nog effectiever te kunnen stofzuigen.

Wacht niet met schoonmaken bij gemorste vloeistoffen

Wanneer er op je leren fauteuil vloeistoffen worden geknoeid neem deze dan onmiddellijk op met een droge doek of spons. Gebruik hierbij zo min mogelijk water en dep het besmeurde gebied droog. Probeer het niet droog te vegen, hiermee maak je het alleen maar erger. Heb je iets gemorst dat geen water is, probeer het met een lauw sopje van zachte zeep af te nemen. Het beste is om het zo snel mogelijk te verhelpen, is de vlek erin getrokken raadpleeg dan een specialist.

Gebruik voor het beschermen en behandelen van leer, middelen de speciaal bestemd zijn voor leren meubelen. Geen oplos- of wasmiddelen, ammoniak, bleek of reinigingssprays, gebruik die maar in de keuken, maar niet op leer. Meubelpoets klinkt als een geschikt middel, maar is het absoluut niet.

Tot Slot: Plaats leren meubelen op de juiste plek. Vermijd locaties met direct zonlicht, in de buurt van een airco of de directe warmte van een open haard. Langdurige blootstelling hieraan zal het leer op den duur beschadigen. Is de situatie niet te vermijden, breng dan regelmatig een goed kwalitatieve leer-conditioner aan.