Tips voor het onderhoud van uw natuursteen terras

Tips voor het onderhoud van uw natuursteen terras

Zo onderhoudt u uw natuursteen terras

Als u een eigen natuursteen terras heeft, dan wilt u dit terras natuurlijk zo mooi mogelijk houden. Alleen op die manier kunt u er namelijk zo lang mogelijk optimaal van genieten. Voor het onderhoud van natuursteen zijn alleen een paar dingen verstandig om in het achterhoofd te houden. In het kader daarvan krijgt u in dit blog een paar handige tips van ons voor het onderhoud van uw natuursteen terras. Lees snel verder.

Boenen met water

Als eerste tip kunt u uw natuursteen vloer boenen met water als het aankomt op Natuursteen reinigen buiten. Belangrijk hierbij is dat u voorzichtig te werk gaat. Natuursteen is kwetsbaar, dus het advies is om niet te hard te boenen en te schrobben. Hiermee loopt u het risico dat u juist het natuursteen beschadigt. Gebruik bij het boenen een emmer lauwwarm water met een beetje groene zeep. Zorg ervoor dat u niet te veel groene zeep gebruikt.

Hoge drukreiniger

Is uw natuursteen terras licht vervuild? Dan kunt u eventueel een hogedrukreiniger gebruiken. Let er wel op dat u hiervoor zuiver water gebruikt en dat u daar geen middeltjes aan toevoegt. Zorg er ook voor dat de druk niet te hoog is, daarmee beschadigt u namelijk de toplaag van uw natuursteen terras.

Chemisch reinigen

Is uw terras er vervuild? Dan kan chemisch reinigen nodig zijn. Let er hierbij op dat u chemische producten gebruikt die speciaal zijn ontwikkeld voor het reinigen van natuursteen. Gebruik vooral geen agressief zuur of schoonmaakmiddelen met azijn, chloor of anti-kal. Hier zijn met name kalksteen en hardsteen erg gevoelig voor.

Meer weten?

Wilt u meer weten over natuursteen reinigen? Wilt u meer tips over huis en tuin schoonhouden? Dan vindt u ons blog vast ontzettend interessant! Lees ze dus snel.