Verf kopen voor de kozijnen

Verf kopen voor de kozijnen

Is het tijd om de kozijnen van een frisse laag verf te voorzien? Kozijnen schilderen kun je prima zelf, zeker binnen en op de begane grond. Maar weet je ook waar je op moet letten bij het kopen van geschikte verf? In dit artikel stippen we de belangrijkste punten nog even aan.

Grondverf

Kozijnen die al van verf zijn voorzien overschilderen kan eenvoudig door de kozijnen licht op te schuren en af te nemen met ammonia. Maar wat als er nog geen verf opzit? In dat geval zul je naast een mooie kleur verf, ook een pot grondverfmoeten kopen. Dit zorgt voor een betere hechting tussen het hout en de verf en voorkom je dat de verf niet pakt of makkelijk af gaat bladeren.

Waterbasis of terpentine basis

Verf (en grondverf) kun je zowel op water basis als op terpentinebasis kopen. Verf op terpetine basis schildert een stuk prettiger, maar heeft een keerzijde. Want behalve dat het stinkt, is het ook niet echt gezond om in te ademen. Vooral zwangere vrouwen, huisdieren en jonge kinderen zijn kwetsbaar. Dit is wel een aandachtspunt wanneer je ook de kozijnen binnen schildert. Goede ventilatie is dan een must, anders kun je voor de zekerheid beter verf op waterbasis kopen.

Juiste kleur verf vinden

De kozijnen schilderen is een secuur werkje dat je het liefste niet vaker dan eens in de zoveel jaar doet. Meteen de juiste kleur kopen is dus wel zo prettig. Met kleurkaartjes uit de verfwinkel of bouwmarkt zie je eenvoudig of een kleur mooi staat bij jouw huis.

In één keer de goede verf kopen

Neem je deze tips ter harte? Dan staats niets je in de weg om in één keer de juiste verf voor je kozijnen te kopen. Meer handige klustips voor je woning vind je hier