Beste houtsoort voor tuinbank

Beste houtsoort voor tuinbank

Wat is de beste houtsoort voor een tuinbank?

Wat is de beste houtsoort voor een tuinbank? Die vraag krijgen we hier vaker. Gelukkig is er niet één specifieke houtsoort die het beste is voor een tuinbank of voor tuinmeubilair in het algemeen. Er zijn verschillende houtsoorten voor tuinbanken. Degene die het beste is voor u, hangt af van uw persoonlijke smaak en de stijl van uw tuin. In dit blog zetten we er een paar voor u op een rijtje.

Steigerhout

Een steigerhout tuinbank is door de stevige kwaliteit en het milieuvriendelijke aspect ervan, een steeds populairdere optie. Steigerhout is namelijk gerecycled hout afkomstig van steigers, zoals het woord al doet vermoeden. Zo maakt u met steigerhout altijd een duurzame en groene keuze.

Douglashout

Douglas wordt steeds populairder. Het is een naaldsoort die in Noord- en West-Europa groeit. Douglas hout staat bekend om zijn kracht en om hoe duurzaam het is. Dit maakt Douglas hout perfect voor tuinbanken en andere soorten tuinmeubels. Zelfs tuinhuisjes kunnen ervan gemaakt worden.

Merantihout

Wilt u de charme en de kwaliteiten van teakhout, maar dan iets goedkoper? Dan is Meranti hout iets voor u en uw tuin. Meranti is tropisch hardhout met een hoge dichtheid. Hierdoor is het sterk en bestand tegen rotting en andere vormen van aantasting. Daarnaast kan het door de natuurlijke oliën goed tegen regenwater en andere weersomstandigheden. U laat uw Meranti tuinbank dan ook gerust in de winter buiten staan.

Acaciahout

Acacia groeit op veel plekken op de wereld en is daarmee een goede en milieubewuste houtsoort voor uw tuinbank. Geef het jaarlijks een goede onderhoudsbeurt met teakolie en uw tuinbank blijft mooi van kleur en goed qua kwaliteit.

Meer weten?

Wilt u meer weten over tuinmeubilair en tuinontwerp in het algemeen? Lees dan nog wat meer van onze tuinblogs.