Tuinafscheiding idee opdoen?

Waar let u op als u een tuinafscheiding gaat kiezen?

Wilt u een tuinafscheiding bij uw huis neerzetten? Of bent u van plan om uw bestaande tuinafscheiding te vervangen door een nieuwe? Dan is het handig als u voor uzelf een paar vragen beantwoorden, zodat u gericht op zoek kunt gaan naar de tuinafscheiding die bij u en uw huis past. Want een tuinafscheiding is er niet alleen voor het verhogen van de privacy in uw tuin; hij kan ook een mooi visueel element toevoegen aan uw zicht naar buiten. Dus als u tuinafscheiding idee wilt opdoen, moet u een aantal opties overwegen.

Houten tuinafscheiding

Zo kunt u beginnen met het idee van het plaatsen van een houten afscheiding. Dit is eigenlijk wel het meest uitgevoerde idee. U daarvoor onder andere kiezen voor helemaal houten panelen of voor een combinatie met bijvoorbeeld glas of metaal. Dat levert sowieso een uniek ontwerp op. Hout is ook eenvoudig te bewerken en persoonlijk te maken door het toevoegen van kleur of belettering. Een ander tuinafscheiding idee is dat u in plaats van hout kiest voor een ander basismateriaal zoals heidematten, bamboe of rietmatten.

Hekwerk plaatsen als tuinafscheiding

Een andere populaire optie is het plaatsen van een hekwerk. Dit kan uiteraard van metaal, aluminium of rvs zijn en is soms zelfs duurzamer dan het gebruik van natuurlijke materialen. Ook is een hek vrij eenvoudig te onderhouden en kan het in verschillende stijlen en ontwerpen worden geleverd. Houten tuinafscheidingen zijn doorgaans wel veel voordeliger dan een hekwerk.

Planten

Een ander idee is het gebruik van planten als tuinafscheiding. Zo kunt u een haag planten of klimplanten tegen een trellis of afscheidingswand laten groeien. Dit kan er zeer verfrissend uitzien en het biedt ook een mooie groene en natuurlijke privacy barrière. Houd er wel rekening mee dat planten enige tijd nodig hebben om te groeien en onderhoud vereisen.

Combinatie van materialen

En wat dacht u van een combinatie van verschillende afscheidingsmethoden of -materialen? Bijvoorbeeld door een houten afscheiding combineren met een haag of klimplanten op een metalen afscheidingswand? Zo creëert u gegarandeerd een uniek ontwerp dat aansluit bij uw persoonlijke stijl en behoeften.

Meer tuinblogs lezen?

Wilt u meer inspirerende tuinblogs lezen. Klik dan op deze linkvoor een overzicht waaruit u kunt kiezen.