Een infraroodsauna, hoe werkt het?

Ben je van plan een sauna te kopen, maar weet je niet goed welke sauna? Er zijn immers verschillende soorten sauna’s. In dit artikel lichten we de infraroodsauna voor je uit. Dit is een sauna die zeer geschikt is voor thuis en ook nog eens in diverse maten verkrijgbaar is. Maar wat is eigenlijk een infraroodsauna en hoe werkt het?

Dieptewerking

Een infraroodsauna verwarmt met infraroodlampen. Maar niet alleen de ruimte wordt hierdoor verwarmd, ook je lijf. Het zijn namelijk lampen met dieptewerking. Het licht straalt als het ware de warmte naar je toe. Vergelijk het met zonnestralen, voor je het weet voor je de weldaad. De stralers zorgen ervoor dat je jezelf optimaal verwarmd, doordat het zorgt voor een betere doorbloeding. Dit heeft voordelen voor je huid en spieren, maar ook je organen. Door de warmtestraling worden afvalstoffen sneller afgebroken, waardoor je huid zacht, strak en soepel wordt.

Spieren en gewrichten

Ook voor mensen met gewrichtsklachten is een infraroodsauna een uitkomst. Na een korte bezoektijd aan de infraroodsauna voel je je fitter. Dat komt omdat stramme spieren en gewrichten een oppepper krijgen. De straling blijft langdurig doorwerken. Ook als je kampt met spierpijn na intensief sporten is een bezoek aan een infraroodsauna een tip. Of als je last hebt van een blessure. En hoe fijn is het als je zo’n cabine thuis hebt? Een infraroodsauna kopen ligt meer in je bereik dan je zelf zult denken.

Stekker in het stopcontact

Wil je een infraroodsauna voor thuis, dan valt het reuze mee welke maatregelen je daarvoor moet nemen. Afhankelijk van het formaat dat je uitzoekt, moet je de ruimte reserveren in je huis. Je hebt eenpersoons sauna’s maar bijvoorbeeld ook cabines die geschikt zijn voor vier personen. Vervolgens moet je zorgen voor een stopcontact. Dat is het zo ongeveer. Twijfel je aan de capaciteit van je stroomvoorziening, dan is het wellicht slim om een specialist daarnaar te laten kijken. Vervolgens volg je het stappenplan dat je bij de aankoop krijgt en voor je het weet kun je genieten in je eigen sauna.

Instructie en installatie

Met een beetje gereedschap en een extra handje kom je al een heel eind. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je de installatie zelf niet zo ziet zitten. Ook dat is geen probleem, je kunt de infraroodsauna gewoon laten installeren. Doe je het zelf, dan moet je ervoor zorgen dat de sauna waterpas is en dat de plek waar je de sauna installeert droog is. Een instructievideo helpt je op weg. Maar vooralsnog is het bepalen van de plek waar de sauna moet komen je grootste vraagstuk. De kleinste sauna is slechts een kleine vierkante meter. Een plek die bijna iedereen in zijn woning wel vrij kan maken.