Grond verwijderen zonder schade

Zo kun je grond verwijderen zonder schade

Grondwerk is specialistisch werk. Met grondwerk bedoelen we dan ook de diverse werkzaamheden die te maken hebben met grond- en graafwerkzaamheden. Veel van deze werkzaamheden worden met een machine gedaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verwijderen van grond om kabels of leidingen in te verwerken. Dit maakt het meteen een specialistisch werkje. De kans op schade is immers aanwezig, dus hoe kun je nou grond verwijderen zonder schade? Dat is waar grondzuigwerk om de hoek komt kijken. In dit blog lees je meer over dit specifieke hoekje van grondwerk.

Machinaal grondwerk

Grondwerk zoals grond verwijderen wordt bijna altijd gedaan met een grondzuigwagen of een grondzuigmachine. Met een dergelijk apparaat wordt de grond weggezogen om vooral wortels, kabels en leidingen vrij te maken. Voorheen werd er vooral gegraven om grond te verwijderen, hierdoor was de kans op schade veel groter. Je loopt namelijk het risico dat je met gereedschap een kabel of een leiding raakt. Door middel van grondzuigen loop je dit risico niet.

Grondwerk binnenshuis

Doordat de kans op schade kleiner is met een grondzuigmachine, is deze methode voor grondwerk ook ideaal voor binnenshuis. Met een grondzuigmachine kun je namelijk makkelijk op de minder toegankelijk plekken komen. Denk hierbij aan kruipruimtes en kelders. Daarnaast wordt deze methode van grondwerk vaak ingezet bij het aanleggen van een ondergrondse infrastructuur en bij reparatiewerkzaamheden.

Fijne voor iedereen

Grondwerk dat geen schade achterlaat is niet alleen fijn voor jou alleen, het is ook prettig voor omwonenden en medewerkers op locatie. Als er bijvoorbeeld op de ouderwets methode een leiding wordt geraakt, kan dit ook voor de buren problemen opleveren. Voor medewerkers kan het een gevaarlijke situatie opleveren. Door middel van grondzuigers kan grond extra veilig en doeltreffend worden verwijderd. Tot slot verhoogt het ook nog eens de productie.

Meer weten?

Wil je meer weten over het laatste nieuws rondom huis en tuin? Bekijk dan snel eens ons informatieve blog.