3 voordelen van hout op de muur

3 voordelen van hout op de muur

Meer dan een leuke eyecatcher

Waar de meeste mensen thuis behang of latex op de muur hebben, heeft inmiddels ook hout zijn intrede gedaan in de vorm van plakhout. Hiermee kan eenvoudig een wand van een dunne laag hout worden voorzien. Leuk als eyecatcher natuurlijk, maar hout op de muur heeft ook nog een aantal andere voordelen. Lees erover in dit artikel!

1. Goed voor de luchtvochtigheid

Hout is een levend materiaal en neemt ook vocht op. Dat is erg prettig wanneer de luchtvochtigheid in huis te hoog is. Dit is al snel het geval binnenshuis. Douchen, koken, zweten en ook uitademen voegen vocht aan de lucht toe. Boven de 70% wordt dit al snel onprettig en kunnen er zelfs gezondheidsklachten optreden. Ook na een regenbui zit er meer vocht in de lucht. Doordat hout ademt, neemt het een gedeelte op. Hout in huis zorgt dus voor een prettiger binnenklimaat.

2. Akoestische isolatie

Klinkt het een beetje hol in huis en heb je last van een echo? Dat is de weerkaatsing van geluid tegen de wanden en het plafond. Doordat hout een akoestisch isolerende werking heeft, absorbeert het geluid. Hierdoor wordt het thuis een stuk knusser en heb je niet meer het idee in een grote fabriekshal te wonen.

3. Eyecatcher

Hout is een natuurproduct met een warme uitstraling. Maar daarnaast is het ook redelijk neutraal. Het past daarom bij de meeste kleuren en materialen en combineert mooi met bijna elke woonstijl. Zo speelt hout een belangrijke rol in de meest populaire woonstijlen van dit moment: industrieel, landelijk en de Ibiza stijl! Veel hout is er niet eens nodig om de juiste touch te hebben. Eén wandje is genoeg om een statement te maken. Deze zijn zo aangebracht met houten panelen voor op de muur. Verschillende stijlen zijn mogelijk, want ze zijn er in vele varianten: industrieel, natuurlijk en ook speels. Wil je naar aanleiding van dit artikel meer weten over houten panelen voor aan de muur? Neem gerust contact op.