Hoe kan ik een composiet aanrechtblad schoon houden?

Hoe kan ik een composiet aanrechtblad schoon houden?

Een composiet aanrechtblad schoon houden doet u zo

Heeft u een mooie keuken met een prachtig composiet aanrechtblad? Dan heeft u een prachtige en stijlvolle toevoeging in uw keuken en in uw huis. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat u uw composiet keukenblad goed schoonhoudt. Dit om het mooi en stralend te houden. Dus als u zich afvraagt: “Hoe kan ik een composiet aanrechtblad schoonhouden?” Lees dan snel dit blog verder!

Over composiet

Composietsteen, net als graniet, bestaat voornamelijk uit kwarts, wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling en hardheid. Echter, in tegenstelling tot graniet, is composietsteen een samengesteld materiaal bestaande uit mineralen, bindhars en pigmenten. Het voordeel van composietsteen ligt in deze samenstelling. Door de combinatie van mineralen, hars en het productieproces is een aanrechtblad niet poreus en daardoor gemakkelijk te onderhouden.

Gemakkelijk in onderhoud

Een composiet aanrechtblad vereist bijna geen onderhoud. Voor dagelijkse reiniging en lichte vervuiling kunt u zachte huishoudelijke schoonmaakmiddelen, zoals groene Dreft of Wpro voor steen, gebruiken. Zorg er hierbij voor dat u zachtjes te werk gaat en dat u geen zure of sterke middelen gebruikt.

Vetvlekken verwijderen

Voor het verwijderen van vetvlekken op composietsteen is Cif cream (zonder citroen) geschikt. Spoel het blad vervolgens grondig af en wrijf het droog. Bij hardnekkig vuil kunt u ook de groene kant van een nylon schuursponsje gebruiken. Kalkvlekken op het blad en rond de kraan kunnen het beste behandeld worden met natuurlijk azijn of met schoonmaakazijn en een wondersponsje.

Mat composiet keukenblad

Bij een composiet aanrechtblad met een mat oppervlak zullen vetvlekken en vingerafdrukken sneller zichtbaar zijn. Op dergelijke plekken kunt u een kleine hoeveelheid Cif cream (zonder citroen) gebruiken. Spoel het blad af met water en wrijf de plekken na met bijvoorbeeld keukenpapier of een droge doek.

Meer tips

Wilt u meer was- en schoonmaaktips voor in huis? Lees dan meer van onze interessante en leerzame blogs.